Hány kezelésre lesz szükségem?

 

A szükséges kezelések számát befolyásoló tényezők

  • Általános egészségügyi állapot
  • Fizikai állapot
  • Életmód
  • Hidratáltság
  • Bowen kezelés utáni javallatok betartása

A Bowen kezelés személyre szabott


 
Problémától függetlenül először szükséges egymást követő heteken végzett 2-3 kezelés, hogy lássuk, hogy hogyan reagál a szervezeted a Bowenre.

A szükséges kezelésszám meghatározása személyes kezelés, állapotfelmérés után történik.

Általánosan elmondható, hogy a tisztán fizikai problémák (pl. baleset, akut sportsérülés) sokkal gyorsabban javulnak, mint a szomatikus, vagy a stresszes életmódból adódó állapotok, mint például a krónikus kimerültség, reflux, irritábilis bél szindróma.

A másik meghatározó tényező, hogy a probléma mióta áll fönt. Hosszú ideje fennálló, krónikus panaszok és fájdalmak esetén hosszabb kezeléskúra szükséges.

A személyes állapot ugyanennyire fontos befolyásoló tényező: életkorod mellett általános egészségügyi, fizikai állapotodtól is nagyban függ, hogy pontosan hány kezelésre lesz szükséged a kívánt fizikai jóllét eléréséhez.
Ezen kívül nagyon fontos, hogy a betartsd a Bowen kezelés utáni javallatokat és a kezelések között is aktívan tegyél az egészségedért. A megfelelő mennyiségű vízivás például elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezeted megfelelően tudja integrálni a Bowen kezelést.


A kezeléseket heti rendszerességgel végzem, két kezelés közötti javasolt idő 5-10 nap, legideálisabb az egy hét.
 

Prevencióként érdemes havonta, kéthavonta emlékeztető kezelésre jönnöd, hogy megelőzd a problémák és betegségek kialakulását