Mire kell figyelni a Bowen kezelés után?

Víz

Igyál fél óránként egy-két korty vizet.

Más kezelések kerülése

A Bowen kezelést megelőző és követő 4-5 napban nem javasolt más manuális vagy manipulatív kezelés alkalmazása (pl.l masszázs, de a fizikoterápia és a flabelos is kerülendő).

Ülés

A kezelés után ügyelj arra, hogy 30 percnél ne ülj többet egyhuzamban és kerüld a keresztezett lábtartást.

Mozgás

A kezelés napján és az azt következő napokban nem javasolt fizikailag megterhelő vagy intenzív mozgást (pl. futás, edzőtermi edzés) végezned. Könnyed séta viszont javasolt!

Páros lábbal

A kezelést követő 24 órában kiemelten fontos, hogy öltözéskor, cipő fel-és levételkor, autóból ki-és beszálláskor mindkét lábadra egyenlően helyezd a testsúlyod, mert a féloldalas terhelés csökkentheti a kezelés hatását.

Hideg-meleg

A kezelést követő napokban kerüld a forró fürdőt, szaunát, a jegelést és a hideg vizes zuhanyzást.

Adj magadnak időt

A Bowen hatására nagyon mély, ellazult, meditatív állapotba kerülsz. Élvezd ki ezt a relaxált állapotot és próbáld magadat sem munkával, sem mással (pl. alkohol) nem stimulálni, helyette add teret és időt a pihenésnek és a szervezeted regenerálódásának.

Figyeld a tested

A Bowen változásokat indít be a szervezetedben, amelyet érdemes figyelned. Jobban aludtál? Elmúlt a fájdalmad? Frissebben ébredtél? Megváltozott a székleted? Jobb lett a hangulatod? Jegyezd fel a tapasztalt változásokat.